Thursday, January 15, 2009

APOKOBONDO

aku mmg kaki tgk bola.lebih-lebih lagi bila team pujaan hatiku Arsenal Fc beraksi di padang dengan dengan gelecekan ala-ala shuffle oleh samir nasri dan gerakan silambam,tandoripayat dari Adehbayor.


Lupakan seketika team feveret aku yang berdedikasi tinggi dan juara segala juara di hati ku ni ok!!!!!!!!!!!

Pada satu malam minggu,aku ngan member azhan aku sengaja melepakkan diri pada pkul 1 pagi lebih,kitaorang time tu nk tgk game euro cup.Biasala, teruja bila tgk team handalan dunia bermain bola sambil menghirup aroma teh tarik di waktu pagi buta yang tentu memang dah gelap pun

Setelah puas memekik gol,menjerit mtak order kat mamak,maki pemain kat tv ala2 sheby singh dan bojan hodak,Aku ngan member aku pun blah dari tempat itu pada jam pkul 5 sambil dilambai tangan dengan penuh mesra oleh mamak2 disitu.

Dengan mata makin menguncup dan menguap2 mengantuk.Aku tabahkan hati menunggang dengan laju dan cermat dengan selingan beberapa aksi corner baring dengan kapala otak pikir nk tdo time tu.Bila tiba di satu lorong rumah member aku tu tiba-tiba,Dari jauh ternampak benda samar2 berwarna putih menghala ke arah kami.

aku sempat bertanya kepada member aku

"Wei azhan hang nmpk apa aku nmpak??"

azhan : hang bwk laju ja.pulas minyak laju skit"

makin lama makin dekat

dengan lampu moto aku yang malap2

Tiba-tiba2 bunyi deruan wwwwwwwwooooooossssssssshhhhhh

hampeh betul...........

rupa-rupanya makcik bertelekung complete putih tengah mencungap mengayuh basikal dengan laju untuk ke masjid menunaikan solat subuh.

memang cuak aku ngan member aku.

rasa nk vvrrrrrooooommmmmm, vvrrrrrrooooommmmm, vvvrrrrrrooooommmmm kat makcik tu masa berselisih

tapi tak elok kacau orang tua macam tu,kang kena follow balik aku xtau.

ish ish ish ish

PERINGATAN!!!!!!


len kali mana pengayuh basikal yang tak berdaftar atau pun berdaftar silalah memasang lampu kat basikal anda pada waktu malam.Ye la,silap-silap boleh membahayakan kesihatan dan nyawa pengguna2 jalan yang len




gambaran kepada sesape yg xtau apa itu telekung

6 comments:

Pan said...

haha...
asl lak ko x tegur mak cik 2??
baru la kering beb...

tomato_masam said...

tu la, sape suh balik lambat lagi, ahahahha

BARON said...

pan
watnye makcik tu bagi mkn selipar cmne???

tomat
erm baeklah tomato,,,sy xkan blk lambat lagi.

~~Noli said...

apekedenda tah...haha

name je laki..pnakot pait...hahahahaa.....

liaNa said...

hahahaaAaA~
makcik yg sLambe rowk~
rempits yG d 'Punk'd'~
ahahahaaaa~

last word.. ARSENGAL! uhuuuu :P

Pan said...
This comment has been removed by a blog administrator.